Vi är Skyltgruppen

Skyltgruppen

Med ett sinne för detaljer

Med över 40 år som partner för fysisk branding har vi lärt oss en sak - hur viktiga detaljerna är i skräddarsydda genomtänkta leveranser. Oavsett om du behöver enstaka skyltar, leverans av ett helt skyltkoncept eller en omprofilering kan vi hjälpa dig att hitta ditt uttryck och föra fram ditt budskap.

Med en stark förankring i branschen och ett dedikerat fokus på kvalitet och precision är vi stolta över att Skyltgruppen är ISO-certifierade enligt både ISO 9001 och ISO 14001-standarderna. Denna certifiering är ett bevis på vårt åtagande att upprätthålla höga kvalitets- och miljöstandarder i alla våra verksamhetsprocesser.

Du vill  ha en offert som innehåller allt du behöver för att skylten ska kunna sättas upp. Du vill ha visualiseringar som visar hur det kommer att se ut. Du vill att skylten följer alla bestämmelser och har ett färdigt bygglov. Du vill att den monteras så snyggt och “osynligt” det bara går. Du vill att det ska vara städat efter montaget. Du vill att allt är i tid och inom budget. Och du vill ha en projektledare som du känner har koll på alla delar och svar på alla dina frågor. Eller hur? Välkommen till Skyltgruppen.

Våra tjänster

_MG_9362

Projektledning

För att ditt skyltprojekt ska bli så lyckat som möjligt krävs en gemensam förståelse för vad som ska uppnås, vilka förutsättningar och vilka ramar som finns.

Alla projekt är olika och våra kompetenta projektledare finns där för dig från initial kontakt och genom hela processen. Vid vårt första möte går vi igenom det praktiska och hjälper till att skapa en samlad bild av projektet. När vi kommit överens om projektets omfattning och budget startar vi arbetet. Därefter håller vi projektets alla trådar genom designförslag, bygglovsansökan, produktion och montage.

Design

Våra designers är specialister på just skyltar samt att visualisera dem. De formger skyltar som samspelar med sin omgivning och har god kommunikativ förmåga, både estetiskt och tekniskt. Beroende på vad projektet är i behov av så finns de där och tar fram idéskisser, fotomontage, 3D-visualiseringar, bygglovsritningar samt tekniska ritningar och beskrivningar.

L1012120
Takskylt

Bygglovshantering

För att skylten ska kunna sättas behövs såväl bygglov samt tillstånd från fastighetsägaren. Vi kan kan hantera hela processen åt dig med de underlag, ritningar och andra handlingar som behövs.

Vi färdigställer ansökan och bevakar ärendet. Eller om du hellre vill, så guidar vi dig igenom tillståndsprocessen med rådgivning för att ansökan ska vara anpassat till gällande bestämmelser.

Installation & montage

Från Ystad till Haparanda - vi har ett nätverk av utvalda skyltmontörer över hela Sverige. De utför inte bara  installationen korrekt enligt rådande lagar och bestämmelser. De vet också att vi ställer extra höga krav på en estetiskt tilltalande installation.

Givetvis ser vi till att montera alla typer av skyltar inomhus och utomhus. Skylift, ställning och ev. tillstånd och TA-planer - allt ingår. Vi ombesörjer även miljöhantering av demonterade skyltanläggningar. Allt i enlighet med vår Miljöledningssystem som uppfyller kraven för ISO14001:2015.

5
Takskyltar Stendörren

Skyltprogram, skyltmanualer & koncept

Skyltar och all annan form av fysisk branding skapar bestående intryck. Ett genomtänkt och enhetligt skyltprogram för din fastighet, ditt varumärke eller din butik är därför en god investering som verkligen lönar sig.

Framför allt om ni ska synas på många platser i Sverige eller världen. Sådana manualer och program har vi gjort mängder av. Våra erfarna projektledare och designers samarbetar med er för att utforma ett enhetligt program för ditt varumärke.

Hållbara Lösningar

Skyltar är en långsiktig investering som ska representera ditt varumärke länge. Vi tar ansvar för hela processen från idé till monterad produkt. Dessutom kan vi hjälpa dig med underhåll och service av din skylt.

Vi arbetar aktivt med miljöfrågor, utvecklar kontinuerligt våra interna processer och bedriver miljöanpassad teknisk utveckling av de produkter vi formger. Vårt Miljöledningssystem och Kvalitetsledningssystem uppfyller kraven enligt ISO14001:2015 respektive ISO9001:2015.

B-redigerad

Skyltar i två generationer

Skyltgruppen har funnits sedan 1980 då vår nuvarande VD Roger Persson grundade företaget. Men egentligen började det långt  tidigare, man skulle faktiskt kunna säga att Roger är född i en skyltfabrik. 

Två år efter att andra världskriget tar slut, alltså 1947 startade Rogers far, Olle Persson, företaget Pergus tillsammans med Lennart Gustavsson.  De tillverkade plåtunderlag och smidesarbeten till neonskyltar. De första kunderna var Siemens Neon och Philips Neon. Tre år senare bryter Olle sig loss från sin kompanjon och startar Kungsörs Skyltprodukter. Ett nära samarbete med sveriges neonpappa Ruben Morne och hans företag Morneon tar vid.  Det utvecklas och 1972 övertar han  Morneons produktionsbolag Neon & Plast och införlivar det i sitt eget. Under de kommande åren producerar Kungsörs Skyltprodukter skyltar till många företag i den svenska ljusreklambranschen.

När Olle Persson går bort 1976 övertog Roger verksamheten. Men Roger vill arbeta mer med skyltdesign och service än produktion. Han gör det genom sälja Kungsörs Skyltprodukter och istället köpa Metro ljusreklams försäljningskontor i Västerås, med 10 anställda. Skyltgruppen är född.

I över 40 år har vi omvandlat visuell identitet till en fysisk upplevelse. Projekten har varit otaliga, tekniker har kommit och ersatts av nya. Det enda beständiga har varit utveckling och sinne för detaljer i alla led.  Vår bakgrund har lagt grunden för att göra oss till en kvalitetsmedveten leverantör genom hela skylt – eller omskyltningsprocessen.

skylt-historia1