Januarilöfte

”We are made wise not by the recollection of our past, but by the responsibility for our future” skrev George Bernard Shaw. När passar det bättre att påbörja nästa blad för framtiden än på tolvslaget på nyårsafton? Och varför då inte passa på att lova något som innebär ansvar för framtiden om vi dessutom blir visa på köpet?

Som företag har vi en misson, en vision, en affärsidé, våra kärnvärden, ett varumärkeslöfte och gemensamma mål. Våra ISO-certifieringar har sina stöttestenar i ett antal Miljö och Kvalitetsmål och handlingsprogram som ständigt ska förbättras och kontinuerligt revideras. Ligger det kanske i tiden i denna ambitiösa tidsanda att hela tiden maximera effekten av våra ansträngningar genom att ha så många mål som möjligt? Uppnår vi dem och är de ens nåbara? Men om man avger ett löfte så är det väl något man måste uppnå – eller hålla?

Traditionen med nyårslöften sägs komma från USA. Där förekommer uppgifter om att åskledarens uppfinnare, vetenskapsmannen Benjamin Franklin, introducerade bruket att formulera goda föresatser inför det nya året. Den vise författaren Shaw levde i Franklins framtid precis som vi lever i Shaws framtid. Vad vill vi då lämna efter oss till vår framtid? Vad är vårt löfte till de som tar över efter oss? Ett av våra miljömål är att vi alltid ska offerera ett miljövänligare alternativ när så ges möjlighet. För vår bransch har vi den mest miljövänliga produkten – Miljöskylten – på marknaden, vilket underlättar för oss att uppnå vårt mål. Den har som exempel fått pryda fasaderna på Martin & Serveras Centrallager i Umeå samt på Miljömärkning Svanen och Accountors kontor i Stockholm. Den senare prisades i höstas av Stockholms Stad och Ljusreklamförbundet för just sin teknik.

Så nu, inför årets sista dag, vill vi passa på att formulera en god föresats – ett löfte – inför det nya året. Vårt löfte får passande nog gå i 2017 års färg grön. Vi lovar att för varje bokstav vi säljer av Miljöskylten, plantera ett träd på Borneo, via WWF, åt våra kunder. Länge leve framtiden!

Med hopp om många nya träd, rikare visdom och ett Gott 2017!

We ❤ Signs! #welovesigns