Februaridrömmar

Resor

”Dom talar om Rom, Paris och Seine, om tågresor till Moskva. Tulpaner i blom, en känd fontän, de flyger till USA. Och ingen kan förstå att min passion finns nån annanstans och är så stark, och inte för en miljon vill jag missa mitt öde” sjöng Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen 1985. Om vår VD Roger såg framträdandet låter vi vara osagt men fem år tidigare hade han startat Skyltgruppen som tre decennier senare skulle rösta fram Pernillas Piccadilly och London som en av våra favoritskyltstäder i världen.

Att resa med en Skyltgruppare innebär ofta en annorlunda reseupplevelse. Många är de familjemedlemmar som suckande utbrustit ”men hur kunde du missa??”. Att våra ögon befinner sig någonstans strax ovanför fasadens nedre fönster och upp till taknocken är något man lär sig med åren och din storstadsupplevelse är ofta lite annorlunda och mindre skyltnördig än ditt resesällskaps. Kanske du gjort misstaget att lämna din mobil på hotellet och önskar bara hitta den där bilden av ditt sällskap, uppradade framför Eiffeltornet, bara för att tröttsamt få plöja igenom hundratals bilder på en och samma skylt i olika vinklar och ljus – och till slut gett upp och lämnat ditt Instagramflöde åt sitt tomma öde? Eller kanske har du till och med fått spendera en solig dag på shoppinggatan, drömmandes om stranden, bara för att fotografera den senaste shopfronten hos det svenska varumärket i Barcelona i 40-gradig värme?

Om du varit i New York så vet du vad vi pratar om – man skulle kunna säga att alla våra resor är som en New York-resa, oavsett vart vi landar.

Det är ingen hemlighet att resandet ligger högt upp på svenskarnas fritidssysselsättning och sällan har väl storstadsresorna varit så många som nu. Att flyga till New York kostar som en vinterjacka och att spendera fjorton dagar i Thailand utan en tredagars i Bangkok är lika osvenskt som att inte äta sill på Midsommarafton. Enligt en Sifo gjort av Ticket blev London 2016 års weekendstad, bokningarna ökade med 36 procent och staden klättrade från plats sex till plats tre på tio-i-topp-listan över de populäraste resmålen, endast slagen av solsäkra resmål som Gran Canaria och Mallis.

Vilken är då den mest attraktiva staden i skyltperspektiv? Vi bad våra globetrottande medarbetare att göra sin egen topp tre lista över sin bästa skyltstad så sitter du mitt uppe i sista minuten resplanerna för Sportlovet – och är lika skyltnördig som vi – ger vi dig Skyltgruppens World Sign City Top Three:

1. New York – för skalan och självkänslan i både vackert och fult
2. London – för respekten, för historien, kombinerat med yrkesstoltheten och helhetssynen som syns så ofta i resultaten.
3. Tokyo – för integritet och ny teknik kombinerat med kärlek till ordning och finish

Och ja, kanske det finns en anledning att Stockholm, Paris och Köpenhamn aspirerar på vår lista – där har vi, liksom New York och London, gjort nedslag även yrkesmässigt under det gångna året. Men Tokyo? Den dagen vi får leverera till Tokyo – då kommer det bokas en GRUPP-resa och vår guide blir VD:n som nominerade staden på samtliga tre platser:

1. Tokyo- för att allt är så häftigt!
2. Tokyo- för att allt är så snyggt!
3. Tokyo- för att allt är så bara ALLT!

We ❤ Signs! #welovesigns