Får vi be om minsta möjliga miljöpåverkan?

Miljöpåverkan

När Martin & Servera projekterade nytt lager i Umeå var hållbarhetsfrågorna i fokus och företaget insåg att det mest effektiva sättet att minska sin miljöpåverkan är modern byggteknik. Några exempel på gröna åtgärder i samband med bygget var närvarostyrd LED-belysning, uppvärmning med överskottsvärme från lagerkylning, solceller på taket och Miljöskyltar från Skyltgruppen.

Miljoskylt_MartinServeraDag

Miljoskylt_MartinServera2

Miljoskylt_MartinServeraDag2

Valet av skylt gör att utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser minskas med 85%, jämfört med konventionell teknik. Dessutom väger Miljöskylten endast ca 1/3 jämfört med motsvarande traditionell skylt, vilket gör dem perfekta för dagens moderna fasader och samtidigt ger montörerna en bättre arbetsmiljö.

I början av februari invigdes det 23 000 kvadratmeter stora lagret och total energianvändning förväntas minska med 60-70 procent jämfört med tidigare lagerbyggnad, och då är den nya byggnadens volym nästan 3 gånger större än tidigare lager.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder ett grönt alternativ och samtidigt tacksamma över förtroendet att få leverera klimatsmart åt Martin & Servera i Umeå.

Miljöskylten är registrerad hos både Sunda Hus och Byggvarubedömningen. Visste du förresten att Skyltgruppen var först i branschen med att bli miljöcertifierade enligt ISO 14001?