Vår process

Med professionalism, passion och genomarbetade arbetsmetoder skapar vi stora och små skyltprojekt världen över.

Vikten av samarbete.

För att en skylt ska attrahera, kommunicera och locka till interaktion behöver den utformas med ditt varumärkes hjärta som grund.

En skyltmakares plats är ofta någonstans mittemellan arkitekten, den grafiska formgivaren och dig som kund.

För att ditt skyltprojekt ska bli så lyckat som möjligt krävs en gemensam förståelse för vad som ska uppnås, vilka förutsättningar och vilka ramar som finns.

Vi som skyltmakare behöver även lära känna ert varumärke för att kunna skapa skyltar som speglar ert budskap och personlighet.

Vid vårt första möte träffas vi därför och går igenom det praktiska och någon av våra projektledare hjälper till att skapa en samlad bild av projektet.

Läs merkeyboard_arrow_down
Stängkeyboard_arrow_up
Teaterbrasseriet

Exponering och placering.

En skylt i rätt omgivning lyfter helheten, skapar unikitet och förhöjer känslan av ditt varumärke.

När vi kommit överens om projektets omfattning och budget startar vi arbetet. Beroende på om du behöver hjälp med enstaka tjänster, helhetskoncept eller omprofilering i eller utanför Sverige sätter vi ihop en projektgrupp med kompetenser som matchar dina behov och idéer.

Projektgruppen kan förutom projektledare bestå av skyltformgivare, skyltmakare, montageledare och koordinatorer som alla har en viktig roll i processen.

Vi börjar med att utforska omgivningarna. Med kamera dokumenterar vi skyltplatsen och den omgivande miljön. Vi kan snabbt avgöra vilka typer av lösningar som är realistiska och om de motsvarar kraven för bygglov.

För att hitta den bästa platsen för din skylt letar, tittar och lyssnar vi runt efter naturliga exponeringsytor. En skylt ska fungera oavsett årstid, väder eller tid på dygnet. En skylt på rätt ställe förhöjer helhetsupplevelsen.

Läs merkeyboard_arrow_down
Stängkeyboard_arrow_up
Miljömärkning Svanen

Hållbara lösningar

Skyltar är en långsiktig investering som ska representera ditt varumärke länge. Vi tar ansvar för hela processen från idé till monterad produkt. Dessutom kan vi hjälpa dig med underhåll och service av din skylt.

Vi arbetar aktivt med miljöfrågor, utvecklar kontinuerligt våra interna processer och bedriver miljöanpassad teknisk utveckling av de produkter vi formger.

Redan i konceptfasen har vi långsiktighet, hållbarhet och miljö i åtanke.

Hantverk och produktion.

Olika material kräver unika hantverkskunskaper för att färg, form och ljus ska komma till sin rätt.

När vi tillsammans beslutat oss för en lösning börjar det handfasta arbetet. Oavsett om vi väljer att använda oss av aluminium, neon, akryl, LED, rostfritt, polykarbonat, betong, stål, trä eller annat material så har vi specialister redo att sätta igång produktionen.

Resultat och montering

Sanningens minut. När en skylt monteras blir vi lite extra varma inuti.

När skylten är färdig transporterar vi den till platsen där den ska sättas upp. Vår montageledare är på plats och styr arbetet från första bult tills det att din skylt är på plats. Erfarenhet och skisser i all ära, men en monterad skylt är det vi får kickar av.

Kontakta oss

Hör av dig så hjälper vi dig att förverkliga dina idéer!

Skriv ett telefonnummer
Skriv din e-post
Skriv ett meddelande

Jag godkänner att Skyltgruppen Scandinavia AB sparar mina uppgifter för att kunna kontakta mig. Dina uppgifter kommer inte användas i något annat syfte än detta. Läs mer i vår integritetspolicy

Du måste godkänna att vi sparar dina uppgifter